Lång ljuvlig sommar har det varit för min del. Vilsamt och aktivitet i en växelverkan. Sol, hav, bad, berg och vandring samt en hel del egen vilsam yoga och inte minst löpträning igen. Rehabiliteringen efter fallolyckan i Himalaya tog sin tid men var mödan värd. I två månader varje dag gjorde jag det träningsprogram jag fått av min vän tillika fysioterapeut Annika, så tacksam för hjälpen att det saknas ord. Att vid 53 års ålder inte ge upp när kroppen krånglar utan hålla ut och träna på, känna sig starkare än någonsin. Kan inte skryta med någon särskild hastighet i löpningen längre men studs i steget finns det. Lite som en form av joggande meditation tänker jag för varje steg ”utgå från höften, från höften börjar löpsteget”.

Fredagar från och med vecka 35, 30 augusti, kör vi igång igen med Slow Fredag på Ester Adèle Yogastudie, St Paulsgatan 22, klockan 15.30 -17. Den här terminen blir det tillsammans med kollegan Tiina Konradsson. YogaLander kör ojämna veckor och Tiina jämna. Du kommer att kunna anmäla dig via kalenderfunktionen på min Facebook  https://fb.com/book/2125075344379282/

Lite nytt för den här terminen är att vi bjuder in dig som löptränar eller kör andra konditionsträningsformer och känner att du skulle behöva mjuka upp dina muskler, leder och ligament. Våra Slowyogapass är utmärkta för den inte allt för sällan stela träningskroppen, som en form av långsam och välgörande stretching. Vi är båda ”gamla löpare” och vet hur korta musklerna kan bli och hur välgörande för träningen det är att också varva ner, mjuka upp, lära sig fokusera på andetaget. Det vill säga stanna upp en stund och känna in kroppen och själen. Hur mår den? Är den stel och öm någonstans? Är jaget för mycket i prestation och för lite i närvaro och stillhet?

Så alla kroppar och själar oavsett ålder, funktionalitet och yogaerfarenhet, varmt välkomna på Slow Fredag!