Två veckor sedan jag skrev sist, förra helgen gick till bokslutsarbete och i ärlighetens namn till bokföring. Har lovat mig själv att försöka bli bättre på att löpande bokföra, i varje fall var annan månad. Mitt motto är att lova mig att försöka, inte sätta ribban för högt, det är ju så tröstlöst och onödigt att bli besviken på sig själv för att en inte hållit sina egna uppsatta mål.

Första nya projektet för YogaLander är att lägga ut filmer på yogapass här på hemsidan. Försökte få till det med tekniken idag men det gick sådär. Ställde upp datorn, zoomade in så det skulle gå att se såväl liggande som stående asanas, satte igång filminspelning, men när jag var klar med passet hade det hela stoppats av sig själv. Så kan det gå, men nu tror jag mig greppa hur göra, så nästa vecka har jag som mål att lägga upp ett yogapass för löpare.

Nästa yogaprojekt hänger samman med just yoga för löpare. Till hösten fortsätter jag att köra pass på Ester Adèle Yogastudie var annan fredagseftermiddag klockan 15.30 – 17. Det bli med en ny kollega Tiina Konradsson och vi fortsätter med Slow yoga, men kommer också ha pass för löpare och andra atleter. Mer information om detta kommer här på hemsidan när alla planer är satta och klara.

Syftet med just yoga för löpare är att jag själv märker hur jag kan stärka min kropp och inte minst komma åt de där riktigt inbäddade små musklerna som tar lite stryk av löpning, exempelvis piriformis. En liten rackare som ligger djupt inne i sätet, bakom gluteusmuskulaturen. Den kan ställa till en rad problem, inte minst det som kallas falsk ischias. Löpning är bra för oss på många sätt men det har också några sidoeffekter som är mindre positiva, detta oavsett lite lättare jogging eller om en tränar mycket, ofta och hårt. Därför är det viktigt att bygga upp muskulaturen i ben, rygg, mage och inte minst vrister och fötter. Minst lika viktigt är det att vila och vänligt stretcha musklerna efter en runda.

Så mina kära vänner där ute som joggar, springer lopp eller kör mer intensiva vår och sommar träningar efter vinterdvalan. Kom i höst på vår yoga för löpare och kom även gärna på slow yoga för att ge muskler, leder, ligament, lungor och inte minst sinnet lite vänlig uppmärksamhet.

Slutligen det sista projektet är att utveckla min meditationspraktik och kunskap. Om en dryg vecka åker jag till Nepal för att gå en tiodagars utbildning i Tibetansk Buddhistisk meditation och filosofi. Framför allt är detta ett projekt riktat inåt, till mig själv, men det kommer ha ringar på vattnet ut i min yogapraktik och de avslutande meditationerna. Inte helt otroligt är det att jag i höst också kommer ha meditationsworkshop.

Nepalresan innebär att i april kommer jag enbart hålla ett yogapass, den 12 april. Fredagen den 26 april blir det således ingen Slow fredag, men på Långfredagen kör Annika Hagström pass. Varmt välkomna.